Особливості стосунків між батьками та підлітками в сучасних умовах (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2015)
Актуальність обраної теми не викликає сумнівів, зважаючи, перш за все, на те, що значення сім’ї в житті кожного індивіда і в житті суспільства неможливо переоцінити. Серед факторів, що мають першочергове значення для формування соціально-психологічного здоров’я підлітків, зокрема їх емоційної сфери, важливе місце посідає сім’я як невід’ємне середовище його життєдіяльності. Сучасні підлітки занурені у величезний потік інформації, тому батьки повинні володіти особливою культурою та майстерністю виховання для того, щоб мати можливіть плідно впливати на процесформування соціальної компетентності своїх дітей. Підліток будує свою поведінку, основуючись на суб’єктивній оцінці того, що відбувається навколо нього.