Personal behavior of mathers in their interaction with children (Actual Problems of Psychology in Educational Institutions, 2022)
Стаття присвячена аналізу особистісної поведінки матерів при їх з взаємодії з дітьми – синами і доньками. Структура тексту стандартна – на початку надається вступ і короткий аналіз літератури із проблематики статті, потім описується план і методологія виконаного дослідження, далі наводяться результати якісного і кількісного аналізу отриманих емпіричних даних, їх обговорення та висновки. У вступі автор обґрунтовує актуальність проблеми дослідження. В аналізі літератури основна увага приділяється характеристиці поняття взаємодії матері з дітьми. Акцент ставиться на специфіці даної взаємодії в парах «мати-син» і «мати-донька». Метою дослідження є порівняльний аналіз форм особистісної поведінки матерів і їхніх дітей у перебігу взаємодії. В якості основного методу дослідження виступає авторський метод діагностики особистісної поведінки. У дослідженні брали участь 60 хлопчиків і 60 дівчат підліткового віку та їх матері. Статистичний аналіз форм особистісної поведінки в парах «мати-син» і «мати-донька» показав наявність значущого взаємозв’язку між формами особистісної поведінки матерів і їхніх дітей, як синів, так і дочок.