(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті наведено теоретичний аналіз проблеми психологічного благополуччя. Розглянуто класифікацію підходів до розуміння даного феномену представниками західної психології. Наголошується на значенні захисних механізмів у розвязані внутрішніх і зовнішніх суперечностей особистості. Також сконцентровано увагу на визначенні феномену Ego-захисту як важливого неусвідомлюваного механізму регуляції поведінки і діяльності людини. Наведено порівняння поглядів щодо використання захисних механізмів як способу вирішення труднощів шляхом ілюзорного ослаблення сприйманого стресу та феномену, що призводить до формування різних інтерперсональних конфліктів.