(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті висвітлено значення характеру у житті людини. Показано, що акцентуації характеру є крайніми виразами норми. Відзначено негативний вплив акцентуацій на формування особистості. Зроблений теоретичний аналіз літератури з теми дослідження. Показано, що по суті акцентуації характеру – це ті ж індивідуальні риси, яким властива тенденція до потенційного переходу в певний патологічний стан.