(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
Вагомою рисою сучасної методології, котра домінує у науковому дослідженні, є її емпіризм як нездатність вийти за межі видимого і вимірюваного. Ця її властивість знаходиться в явному протиріччі із базовим визначенням істини знання за Арістотелем. Тому мета пропонованої статті полягає в тому, щоб розгорнути весь спектр методологічних можливостей базового визначення істини і повернутися спочатку до повноти постановки проблеми, а потім − її рішення.