(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті обґрунтовується психологічний аспект пізнавальної активності як риси оособистості, подана характеристика компонентного змісту її структури (пізнавальна самостійність, ініціативність, допитливість, пізнавальний інтерес), розкривається сутність динамічності пізнавальної активності та рівні її прояву. Робиться спроба створення цілісної психологічної моделі феномену пізнавальної активності як особистісної риси. Акцентовано увагу на виявленні оптимальних умов формування пізнавальної активності як суб’єктивної властивості особистості.