(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті проаналізовано теоретичні засади проблеми самоактуалізації та психологічного благополуччя особистості. Описано головні характеристики цих феноменів та досліджено особливості їхнього зв’язку. Розглянуто основні компоненти самоактуалізації, як тенденції до реалізації внутрішнього потенціалу та розвитку власних здібностей. Визначено структуру та особливості формування психологічного благополуччя людини. Виявлено, що психологічне благополуччя, відображаючи внутрішній стан особистості, є критерієм того, наскільки індивід задоволений собою та своїм життям й слугує показником спрямованості людини до самоактуалізації.