(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Статтю присвячено проблемі емоційної стійкості у майбутніх педагогів. Констатовано зростання вимог до особистості й поведінки педагога, до професійної компетенції фахівця в навчанні й вихованні молодого покоління, до емоційно-вольової сфери особистості педагога й такої професійно важливої якості як емоційна стійкість. Доведено, що саме на етапі первинної професіоналізації активно формуються професійні інтереси, цінності, навички, а також відбувається формування особистісних якостей, як загалих, так і певних якостей, що є властивими й важливими саме для даної фахової спрямованості. Розглянуто різні підходи, щодо визначення емоційної стійкості. У статті презентовано результати емпіричного дослідження емоційної стійкості у майбутніх педагогів.