(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
Стаття присвячена проблемі формування розумових дій в студентському віці. Представлено сутність дефініції «розумові дії» в вітчизняній психології. Робиться спроба визначення поліваріативної структури розумових дій. Наголошується на ролі розумових дій в процесі засвоєння навчального матеріалу. Визначено динаміку та основні види розумових дій в ході осмислення наукової інформації. Виявлено специфіку функціонування розумових дій в умовах навчання у ВНЗ. Представлено результати емпіричного дослідження рівня розвитку розумових дій у студентів.