(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
У статті надано спробу створити психологічний портрет Iнтернет-залежного користувача в підлітковому віці. Представлено результати діагностики за допомогою авторської анкети. Увага приділена впливу довготривалого перебування підлітків у соціальних мережах, а також потребi в необхідності запобігання Iнтернет-залежності як конструктивного підходу до розгляду питання про її формування та вплив на психологічний портрет підлітків. Визначено – якому саме виду спiлкування вiддають перевагу пiдлiтки. Виявлено, як більшість підлітків розуміє проблему Iнтернет-залежності і її впливу на оточуючих. Коротко перераховані основні симптоми Iнтернет-залежності підлітків.