(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті представлена характеристика акцентуацій характеру особистості сучасних українських підлітків. Дослідили, яку роль у процесі особистісного становлення підлітків відіграють характерологічні особливості, зокрема акцентуації характеру. Проаналізовані основні класифікації акцентуацій за Г. Шмішеком. Виявлено значення акцентуацій характеру у предикторній структурі профілів фрустраційного реагування учнів. Проведено тестування учнів середніх класів, а саме підліткового віку. Отримані дані визначили типи акцентуацій, які мають учні. Також за допомогою тестування установлено, який тип акцентуації характеру є найбільш поширеними серед сучасних підлітків.