(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті охарактеризовано основні причини розвитку кліпового мислення серед підлітків. Визначено основні критерії оцінки кліпового мислення. Наведено приклади дослідження даного поняття науковцями. Проаналізовано рівень кліпового мислення у підлітковому віці та визначено його позитивні і негативні прояви та їх вплив на успішність підлітка в навчанні. Підкреслено важливість комплексного дослідження мислення та життя підлітка для вироблення правильних висновків стосовно рівня розвитку кліповості та загального його впливу на успішність та поведінку школярів у підлітковому віці. Визначено необхідність вчасного втручання зі сторони дорослих (батьків, вчителів) для запобігання прогресування кліповості серед підлітків.