(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
В статті розповідається про врівноваженість, тобто здатність контролювати рівень емоційної напруги за рахунок адекватної оцінки ситуації та своїх можливостей. Емоції- явища душевного життя, які виражають в переживанні людиною свого ставлення до навколишньої дійсності. Емоції та емоційність беруть участь у регуляції діяльності, є детермінантам успішності діяльності та спілкування. Сукупність усіх емоцій людини утворює його емоційне життя і визначає його індивідуальну якість – емоційність. Ми проаналізували емоційну врівноваженість підлітка, і результати емпіричного дослідження показали, що всі підлітки з нашої вибірки мають почуття міри.