(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
У статті висвітлено психолого˗педагогічні аспекти феномену обдарованості. Означено сутність поняття «обдарована дитина», окреслено психологічні характеристики пізнавальної діяльності обдарованих учнів. Автор наводить результати емпіричного вивчення пізнавальної активності школярів юнацького віку. Наголошено на актуальності проблеми розвитку обдарованості особистості у системі освіти. Детально розглядається проблема організації роботи вчителя із обдарованими учнями. Значна увага приділяється основним підходам до роботи із обдарованими учнями у закладах середньої освіти.