(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
Стаття присвячена аналізу проблеми сталого розвитку як основи смисложиттєвого вибору людини в несталих умовах соціокультурного реформування цивілізації. Наголошено, що освіта є складовою універсального феномену розвитку, основним пріоритетом сталого розвитку суспільства. Автор підкреслює, що застосування інтегративної (центристської) моделі сталого розвитку дозволяє розширити рамки освіти, наповнити її особистісним змістом. У площині означеного проаналізовано особливості розвитку когнітивного стилю мислення школярів підлітково˗юнацького віку. Зроблено висновок про необхідність цілеспрямованого супроводу даного процесу в умовах освіти сталого розвитку.