(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Проблема шкільного булінгу є актуальною, тому досить часто підіймається у вітчизняній літературі.У статті розглядаються проблеми та особливості шкільного цькування, а саме в підлітковому віці. Розглядаються причини агресії серед підлітків. Описано вивчення підліткового булінгу. Аналізуються характерні риси об’єктів та суб’єктів та інших учасників булінгу, висвітлюється класифікація суб’єктів булінга в організації. Розкривається соціальна структура булінгу і дається психологічна характеристика його учасників. Проблематизується тема соціального контексту, який породжує травлю. Досліджено проблему булінгу більш глибоко. Дослідження було спрямоване на виявлення виду булінгу та вивчення особливостей булінгу серед підлітків. У ході дослідження були зроблені висновки, і виявилось, що в підлітковому віці психологічний булінг більш поширений ніж, фізичний