(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена вивченню гендерних особливостей і відмінностей поведінки хлопчиків та дівчат. Метою роботи є проведення систематизації та аналізу особливостей поведінки хлопців і дівчат у ситуаціях офіційного і неофіційного міжгендерного спілкування. Завдяки спілкуванню дитина пізнає світ і себе у ньому, здобуває соціальний досвід, розвивається й утверджується як особистість. Найхарактернішою особливістю спілкування є розкриття суб’єктивного світу однієї людини для іншої. Така діяльність має надзвичайно важливе значення для дитини, яка починає відкривати для себе складний і багатоманітний світ. У статті наведено результати соціометричного дослідження, спрямованого на вивчення міжгендерного спілкування молодших школярів.