(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
В статті представлені результати експериментального дослідження гендерних особливостей чоловіків, якими їх бачать дівчата періоду зрілої юності, котрі зростали і виховувались в неповних батьківських (материнських) сім’ях. Проаналізовано специфіку ставлення до чоловіків у дівчат з неповної родини. Акцентовано увагу на розподілі маскулінних, фемінних та андрогінних якостей чоловіків в уявленнях респондентів із неповних та повних сімей. Аналіз результатів дослідження дав можливість частково наблизитись до причин формування уявлень про сукупність властивостей та особливостей, що об’єктивно притаманні чоловікам з огляду дівчат які виховувались в сім’ях без батька