(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті проаналізовано проблему формування релігійних (моральних) цінностей особистості у підлітковому віці. Розглянуто поняття релігійних цінностей, як фундаменту моральних засад суспільства. Наведено приклади методик дослідження релігійних (моральних) цінностей. Представлено результати діагностики рівня сформованості релігійних (моральних) цінностей. Продемонстровано різницю результатів дослідження між протестованими групами підлітків. Описано вплив релігійного вчення на сформованість моральних цінностей у підлітковому віці. Запропоновано методи виховного впливу щодо впровадження релігійного виховання.