(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена аналізу проблеми виявлення конформної поведінки у юнацькому віці. Автором окреслено зміст поняття конформізму і конформності, означено особливості виявлення конформізму у соціальній групі. Уточнено ознаки конформного типу особистості. Показано зв’язок конформності особистості із самооцінкою людини. Визначено та досліджено соціально-психологічні особливості юнаків. Доведено, що конформізм є прогресивним і закономірним явищем періоду дорослішання. Проведено емпіричне дослідження особливостей конформної поведінки та самооцінки у юнацькому віці. За результатами кореляційного аналізу виявлено наявність оберненої залежності між показниками конформної поведінки юнаків та рівнем їх самооцінки