(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена аналізу проблеми адаптації сучасних першокласників до навчання у школі. В статті дано психологічну характеристику адаптації першокласників до навчання, специфіку адаптації першокласників до навчання в умовах реалізації програми «На крилах успіху». У статті висвітлено результати експериментального дослідження особливостей дослідження емоційно-ціннісного ставлення першокласників до однокласників, школи, навчальної діяльності в класі як показників їхньої а даптації до навчання. Представлено результати порівняльного аналізу результатів діагностики емоційного переживання соціальних контактів першокласниками, що навчаються за програмою «На крилах успіху» та в умовах традиційного навчання.