(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена аналізу проблеми адаптації сучасних першокласників до навчання у школі. Автор приділяє увагу розкриттю специфіки адаптації першокласників до навчання в умовах реалізації принципів Нової української школи, зокрема програми «На крилах успіху». У статті висвітлено результати емпіричного дослідження інтелектуального компоненту адаптації першокласників до навчання. Представлено результати порівняльного аналізу результатів діагностики рівня сформованості інтелектуального компоненту адаптації першокласників, що навчаються за програмою «На крилах успіху» та в умовах традиційного навчання.