(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена аналізу проблеми розвитку комунікативно˗організаційних здібностей особистості у період дорослішання. Доведено, що розвиток комунікативних здібностей є необхідною умовою успішної соціалізації. Автор наголошує, що застосування моделі випереджаючої освіти для сталого розвитку дозволяє наповнити систему навчально˗виховного впливу особистісним змістом. У площині означеного проаналізовано особливості розвитку комунікативно˗організаційних здібностей школярів підліткового віку. Зроблено висновок про необхідність цілеспрямованого супроводу даного процесу в умовах освіти сталого розвитку.