(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті представлено результати дослідження щодо кореляції між змістом аватарки та індивідуальними особливостями (темпераменту) особистості підлітка. Визначено, що аватарка – це електронна візуалізація особистості та її відношення до себе і навколишнього світу, яка відображає основні психічні властивості особистості. Експериментально встановлено, що ступінь відповідності аватарок учасників команди, яка досліджувалася склав 90%. Енергійні типи темпераменту (сангвініки та холерики) успішно ідентифікуються та повністю співпадають за змістом аватарок з ключовими рисами у 100% випадків. Інертно-аморфні флегматики і меланхоліки ідентифікується з аватарками у 80% випадків.