(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
Стаття присвячена проблемі психологічного подолання складних життєвих ситуацій. Представлено основні наукові підходи до визначення категорії «копінг – поведінка» у вітчизняній і зарубіжній психології. Окреслюється психологічна модель структурно-динамічної організації копінг - процесу. Робиться спроба виявлення ефективних способів опанування складної життєвої ситуації. Наголошується на ролі когнітивних, конативних та афективних дій як механізмів долаючої поведінки. Представлено результати емпіричного дослідження по виявленню домінуючих копінг-стратегій серед молоді.