(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті розкрито сутність і особливості інтерактивних методів навчання, представлено характеристику їх різновидів та теоретичне обгрунтування доцільності використання вказаних методів як ефективних засобів активізації пізнавальної діяльності студентів у навчально-виховному процесі вишу. Обґрунтовано значення інтерактивних методів навчання як умови взаємодії учасників навчального процесу на засадах співпраці та співтворчості. Підкреслюється значення тісного взаємообумовлюючого зв’язку засвоєння знань і їх використання під час вирішення практичних завдань при організації пізнавальної діяльності студентів