(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2019)
У статті представлено результати аналізу психолого˗педагогічних аспектів форматування ситуації успіху у навчально˗виховному процесі. Розкрито сутність ситуації успіху я к одного з методів організації діяльності дітей. Зазначається актуальність та значущість мотивації успіху у процесі навчання молодших школярів в умовах НУШ. Автор підкреслює, що переживання школярами успіху у навчанні є важливим ресурсом особистісного розвитку дитини. Автор наводить результати емпіричного дослідження мотивації успіху школярів. Зроблено висновок про необхідність систематичного створення ситуації успіху для молодших школярів у освітньому процесі.