(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2018)
статті висвітлюються погляди на фрустраційні реакції юнаків, які залежать від стилю міжособистісних відносин. Фрустрацію кожна людина переживає по-різному. Важливо те, що один і той самий фрустратор може викликати у різних юнаків абсолютно різні реакції. Фрустрація представляє собою складний емоційно-мотиваційний стан, що виявляється розладі діяльності та спілкування, що виникає у результаті певних нездоланних труднощів, які виникають на шляху досягнення мети або є перепоною до вирішення завдання, що є характерними для будь-якої людини. В залежності від цього була проведена методика Лірі, яка визначила рівні Актуального-я та Ідеального-я. Було виявлено відмінності між цими критеріями.