(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. Стаття присвячена проблемi психологiчної самореабiлiтацiї людини у стресових ситуацiях та пiд час життєвої кризи. Дослiджено сутнiсть поняття «стрес». Наведено стадiї розвитку стресового стану та можливi причини його виникнення. Обгрунтованi причини сучасної тенденцiї до зростання кiлькостi людей iз психологiчними проблемами. Розглянуто наукову лiтературу стосовно психологiї екстремальних ситуацiй, психологiчної самореабiлiтцiї. Проаналiзовано запропонованi психологами основнi методи та прийоми боротьби зi стресом, значення труднощiв у життi людини. А також представленi результати дослiдження щодо схильностi студентiв до розвитку стресу.