(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi проаналiзовано проблему застосування копiнгстратегiй студентiв рiзної статтi. Розглянуто поняття копiнгу та копiнг-стратегiй. Визначено стратегiї копiнг-поведiнки як певнi способи поведiнки людини в складних (або стресових) ситуацiях. Наведено результати дiагностики копiнг-стратегiй у юнацькому вiцi. Представлено результати дослiдження способiв реагування на стрес. Продемонстровано рiзницю результатiв дослiдження мiж хлопцями та дiвчатами: студенти надають перевагу знаходженню правильних рiшень i намагаються застосовувати адекватнi та ефективнi копiнг-стратегiї. Запропоновано психолого-педагогiчнi методи щодо формування правильної стратегiї подолання життєвих труднощiв у студентiв.