(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi висвiтлено психологiчнi аспекти професiоналiзацiї майбутнiх педагогiв у процесi фахової пiдготовки. Означено сутнiсть моделювання деонтологiчного профiлю майбутнiх фахiвцiв-педагогiв у сучасному суспiльствi. Особливу увагу автором придiлено питанням розвитку психолого-педагогiчних мета-компетенцiй студентiв. Визначено значимiсть психолого-педагогiчного супроводу деонтологiчного розвитку молодi у закладах вищої освiти. Автор наводить результати емпiричного вивчення уявлень майбутнiх педагогiв щодо деонтологiчного профiлю педагога. Доведено актуальнiсть системного моделювання деонтологiчного профiлю особистостi у вимiрах фахової пiдготовки.