(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. Тривоги i турботи, егоцентризм, незрiлiсть i взагалi занурення в себе заважають нам спiвчувати iншим людям. Протягом двох рокiв, спостерiгаючи за студентами медичного коледжу та їхнiми вiдносинами, можна зробити неутiшний висновок, що рiвень емпатiї знаходиться на дуже низькому рiвнi. Чи потрiбно майбутньому медичному працiвнику бути людною з високим рiвнем емпатiї, чи ця якiсть буде заважити виконувати свiй професiйний обов’язок? Стаття про необхiднiсть дотримання медичного гуманiзму, загальнолюдських норм моральностi, якi чiтко визначенi медичною етикою та медичною деонтологiєю. Одна з таких норм — чуйне ставлення до болю, страждань i хвороби iншої людини.