(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi представлено аналiз програми пiдвищення якостi освiти, розробленої у однiй з центральних шкiл мiста з позицiй наявностi в нiй психологiчного аспекту. Зроблено стислий огляд сучасних наукових джерел щодо недостатньої психологiчної грамотностi здобувачiв освiти та вчителiв, нездатностi упроваджувати наявнi знання у практику роботи. Дослiджено основнi психологiчнi складовi програми: формування наукової доброчесностi, органiзацiя особистiсно-орiєнтованого навчання, створення портфолiо учня та вчителя як мотиватора дiяльностi, побудова iндивiдуальної освiтньої траєкторiї здобувача освiти. Окреслено перспективи подальших розвiдок у спiвпрацi вищої та середньої школи.