(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi розглянуто поняття «iдентичностi» та «самопрезентацiї». Проаналiзовано проблему становлення iдентичностi у юнацькому вiцi. Встановлена залежнiсть самопрезентацiї вiд стану iдентичностi. Описано особливостi спiлкування в мережi Iнтернет. Розглянуто комп’ютернi нiки як засiб самопрезентацiї в Iнтернетi. Надано результати дослiдження самопрезентацiї осiб юнацького вiку за допомогою комп’ютерних нiкiв. Систематизовано та проаналiзовано комп’ютернi нiки. Встановлено залежнiсть вибору комп’ютерного нiку вiд стану iдентичностi у осiб юнацького вiку. Визначена роль комп’ютерного нiку у становленнi iдентичностi.