(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi подано опис соцiально-психологiчного клiмату, факторiв, якi впливають на його сприймання, зокрема, тривожнiсть, подано види соцiально-психологiчного клiмату та представлено результати дослiдження особистiсної тривожностi студентської групи (за Ч. Д. Спiлбергом) та її вплив на соцiально-психологiчний клiмат (за А. Ф. Фiдлером). Висвiтлюються результати дослiдження, як особистiсна тривожнiсть студентiв впливає на сприймання соцiально-психологiчного клiмату в групi.