(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2020)
Анотацiя. У статтi автор розглядає проблему впливу комп’ютерних iгор на розвиток цiнностей i творчих здiбностей у дiтей. Особливу увагу придiлено найбiльш значущим цiнностям дiтей з високим i низьким рiвнем розвитку творчих здiбностей, а також того, яке значення має смерть головного героя гри для цих дiтей. Аналiз проведених дослiджень пiдтверджує тезу про те, що комп’ютернi iгри є значущим виховним чинником. Однак, важливо звертати серйозну увагу на пiдбiр змiсту iгор вiдповiдно до вiку дiтей i їх iндивiдуальних особливостей. Саме такий пiдхiд є, на думку автора, головною метою батькiв i педагогiв. Комп’ютернi iгри повиннi вносити в життя дiтей цiнний змiст, що розвиватиме їхнi творчi та когнiтивнi здiбностi, а також позитивно впливатиме на розвиток особистостi кожної дитини.