(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi послiдовно дослiджено проблему розвитку рефлексiї, її принципи. Розглянуто рiзнi аспекти рефлексiї. Проаналiзовано науковi джерела, роботи вiдомих науковцiв i психологiв. Подано якiснi думки та висновки. Продемонстровано рiвень розвитку рефлексiї в юнакiв, їх прагнення до глибинного мислення, вивчення себе, пiдходу до аналiзу своїх дiй i вмiння здiйснювати самопiзнання. Представлено результати проведеного дослiдження. Видiлено основнi особливостi, якi характеризують рiвень розвитку рефлексивного мислення в юнацькому вiцi. Зроблено висновки на основi iнформацiї з наукових праць i власного дослiдження, що узагальнюють суть рефлексiї окресленого вiкового етапу.