(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
Статтю присвячено дослiдженню рефлексiї в пiдлiтковому вiцi. Розглянуто та проаналiзовано науковi джерела з окресленої теми. Визначено важливiсть рефлексування. Представлено погляди науковцiв на дослiджуваний феномен i його значущiсть у пiдлiтковому вiцi. За допомогою методики визначення рiвня рефлексивностi А. В. Карпова, В. В. Пономарьової здiйснено дiагностику рiвня розвитку рефлексiї в сучасних пiдлiткiв. Наведено результати аналiзу дiагностики. Зроблено висновки щодо наявного рiвня особистiсної рефлексiї в пiдлiткiв i розроблено психолого-педагогiчнi рекомендацiї щодо його пiдвищення.