(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
Статтю присвячено проблемi розвитку толерантностi до дiтей з особливими освiтнiми потребами як учасникiв освiтнього процесу в пiдлiтковому учнiвському середовищi. Наголошено на нестабiльностi процесiв формування особистостi пiдлiткiв i їхнiй неготовностi до адекватного спiлкування з такими дiтьми. Репрезентовано результати емпiричного дослiдження, спрямованого на вивчення готовностi сприяти взаємодiї з однокласниками, якi мають особливi освiтнi потреби. Визначено рiвень сформованостi толерантностi серед пiдлiткiв