(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi розглянуто теорiю поколiнь Вiльяма Штрауса та Нейла Хоува й подано її характеристику. Узагальнено вплив полiтичних, соцiальних й економiчних змiн на формування цiннiсних орiєнтирiв окремих поколiнь. Представлено релiгiйний вибiр народжених у перiод з 1965 по 2010 роки. Виявлено, що серед поколiння Y зростає кiлькiсть тих, хто не ототожнює себе з релiгiйною традицiєю. Встановлено рiзницю мiж цiнностями поколiнь: найвищий вiдсоток представникiв, не пов’язаних з релiгiєю в поколiнь Y i Z. Доведено вплив релiгiйних цiннiсних характеристик на рiзницю в їх соцiально-особистiсних установках, що впливають на ставлення до сiм’ї, роботи та релiгiї.