(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
Статтю присвячено аналiзу феномену педагогiчної творчостi як однiєї з базових детермiнант творчого розвитку особистостi. Розглянуто рiзнi психологiчнi та педагогiчнi уявлення щодо сутностi, змiсту та специфiки педагогiчної творчостi. Подано опис структури й основних етапiв реалiзацiї творчостi в педагогiчному процесi. У статтi обґрунтовано наявнiсть у педагогiчнiй творчостi алгоритмiчного i творчого компонентiв, що дозволяє оволодiвати творчiстю як на об’єктивному, так i на суб’єктивному рiвнях.