(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi дослiджено явище вiртуального спiлкування, визначено його основнi характеристики та вiдмiннiсть вiд реального спiлкування. Проаналiзовано роботи науковцiв, їх висновки щодо впливу вiртуального спiлкування. З’ясовано ставлення сучасної молодi до вiртуального спiлкування. Визначено вплив вiртуального спiлкування на розвиток комунiкативних навичок осiб пiдлiткового та юнацького вiку. Представлено результати дослiдження щодо цiєї проблеми. Зроблено висновки на основi проаналiзованої лiтератури та проведеного дослiдження, що засвiдчують можливiсть позитивного та негативного впливу вiртуального спiлкування на розвиток комунiкативних навичок особистостi.