(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi розкрито феноменологiю самотностi та депресiї, вивчено основнi форми, рiвнi прояву цих явищ, умови їх виникнення та розвитку, особливостi прояву у студентської молодi. З’ясовано, що ситуацiя вимушеної iзоляцiї призводить до пiдвищення рiвня самотностi, депресiї i, як наслiдок, може негативно впливати на психологiчне здоров’я молодi. Статистично доведено, що самотнiсть у ситуацiї вимушеної iзоляцiї можна розглядати як фактор розвитку депресивних станiв, виникнення депресивних розладiв. Констатоване поширення депресивних станiв