(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi висвiтлено психологiчнi аспекти медико-соцiальнопсихологiчної реабiлiтацiї дiтей раннього вiку з особливими освiтнiми потребами. Означено важливiсть збалансованого гармонiйного впливу на психiку дитини як майбутнього громадянина сучасного суспiльства. Особливу увагу автором придiлено питанням розвитку сенсомоторних, психомоторних новоутворень на основi компенсаторних властивостей вищих психiчних функцiй. Визначено значимiсть модельованого середовища, що впливає на вiдчуття рiзної модальностi. Автор наводить результати емпiричного вивчення поведiнкових реакцiй вихованцiв Будинку дитини. Доведено актуальнiсть системного моделювання корекцiйного середовища як чинника впливу на якiсть визначеностi вiдчуттiв дитини.