(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2021)
У статтi уточнено термiнологiю, що стосується онлайнконсультування. Проаналiзовано можливостi консультування та психотерапiї в online-форматi, зокрема в роботi з парою та сiм’єю. Розглянуто їх переваги, а саме: анонiмнiсть, конфiденцiйнiсть, безпека, доступнiсть, мобiльнiсть, розширення бачення терапевтичного контексту, можливiсть використання бiльшостi технiк тощо. Вказано на наявнiсть дослiджень, що пiдтверджують ефективнiсть роботи в онлайн-форматi. Визначено основну проблематику звернень за такого варiанту допомоги. Надано рекомендацiї практичного характеру щодо органiзацiї процесу онлайн-консультування та врахуваннi обмежень роботи в такому форматi. Визначено стратегiї поведiнки за умови виникнення технiчних проблем в ходi надання психологiчної допомоги