(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статтi розкрито проблему рiвня учнiвсько-вчительської взаємодiї у процесi тимчасового переходу шкiл на формат дистанцiйного навчання. Звернено увагу на рiзну оцiнку якостi комунiкацiї з боку освiтян i школярiв. Наведено результати емпiричного дослiдження, що показали рiзновекторнiсть в оцiнцi доречностi дистанцiйного формату навчання в межах освiтнього процесу в сучасних школах. Представлено перелiк недолiкiв i переваг дистанцiйного формату навчання. Уточнено ступiнь зв’язку мiж кризовими явищами та загальним психологiчним станом молодi. Проаналiзовано актуальнi дослiдження з проблеми дистанцiйного навчання. Окреслено перспективи подальших наукових розвiдок щодо рiвня взаємодiї в системi «викладач-студент»