(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
У статтi висвiтлено поняття мiжособистiсних вiдносин, їх функцiї та вплив на життєдiяльнiсть особистостi. Сформульована роль спiлкування та його значущiсть. Розкрито проблему мiжособистiсних вiдносин у раннiй юностi, а саме — проблему вiдносин у студентських групах. З урахуванням складної ситуацiї сьогодення головною метою статтi стало дослiдження впливу пандемiї COVID-19 на рiвень мiжособистiсних вiдносин мiж студентами до введення карантинних обмежень i пiсля. Виконано емпiричне дослiдження за допомогою опитування серед студентiв. У статтi представлено та проаналiзовано результати експериментальної роботи з вивчення впливу пандемiї COVID-19 на рiвень мiжособистiсних вiдносин юнацтва.