(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Аутичні розлади відносять до специфічно викривленого психічного розвитку. При такому типі розладів спостерігається сполучення загально низького рівня розвитку психіки, затримки, ушкодження або прискорення розвитку окремих психічних функцій. На перший план виступає виражена асинхронія психічного розвитку, що зустрічається при процесуальних, спадково обумовлених захворюваннях.До аутичних розладів психіки відноситься ранній дитячий аутизм (РДА). Він характеризується нерівномірністю розвитку психіки з ушкодженням переважно соціально - міжособистісного сприйняття та функцій спілкування.