(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Предметом науково-дослідної роботи є вибір механізмів психологічного захисту у юнацькому та зрілому віці. Метою роботи є визначення переваг у виборі психологічного захисту та з’ясування причини вибору проекції як провідного виду психологічного захисту у юнацькому та зрілому віці. Завданням є визначення теоретичних засад дослідження проблеми пізнання психологічних захистів та виявлення ролі психологічного захисту у поведінці людей у юнацькому та зрілому віці. Об’єктом дослідження є сфера несвідомого людини. Цікавою та актуальною ця проблема є для нас, майбутніх педагогів, особливо при визначені переважаючих видів захисту, їх ролі у формуванні Я-концепції. Увагу багатьох психологів привертають питання, пов’язані з вибором механізмів психологічного захисту. Численні роботи Р.М.Грановської, Л.Д.Деминої, Ю.Б.Захарової, Т.С.Яценко, А.Фрейд, З.Фрейда, присвячені цій темі.