(untitled) (Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 2022)
Необхідною умовою існування й розвитку суспільства є праця, як доцільна діяльність людей, що спрямована на задоволення індивідуальних та соціальних потреб. На сучасному етапі розвитку нашої держави, з переходом на новий рівень організації життя та виконання діяльності, особливо гостро постає проблема мотивації діяльності особистості, оскільки вирішення задач, які стоять перед суспільством, можливе лише за умови створення належної мотиваційної основи, здатної спонукати людину до ефективної праці на розбудову України. Система мотивації діяльності характеризує сукупність взаємопов’язаних факторів, які стимулюють індивіда щодо досягнення індивідуальних і спільних цілей.